Er is een vrij gekke trend gaande: de grootste automakers ter wereld beginnen opeens scooters te maken. Waarom is dat? Elektrische scooters worden gezien als de nieuwe manier van transport in grote steden. Door de toenemende drukte in steden is er geen ruimte meer voor auto’s. Daarom gaan mensen alleen nog maar met het openbaar vervoer, de fiets of nu ook de elektrische scooter. In deze blog bespreken we een aantal grote merken die de switch maken of hebben gemaakt.

Audi E-tron scooter

Eigenlijk alle Duitse automakers zijn vol in de elektrische scooters gedoken, zo ook Audi. De audi e-tron is een waar succes, deze volledig elektrische SUV moest de toekomst bepalen voor Audi waarin zij zich hard zouden maken voor elektrisch rijden. Om nog meer in te spelen op de toekomst, hebben ze een e-scooter gemaakt. De Audi E-tron scooter is een mix tussen een skateboard en een scooter die je met een hand kunt besturen. Het ziet er ontzettend futuristisch uit en is een stuk minder schadelijk dan de traditionele benzine- en dieselscooters. Als je klaar bent, vouw je de scooter weer op en kun je hem gemakkelijk mee naar binnen nemen. 

BMW E-scooter

Ook BMW begrijpt dat steden toe zijn aan elektrische scooters. De BMW e-scooter is elegante step waarmee je snel en soepel van punt A naar B rijdt. Je hoeft geen inspanning te leveren en ook geen zorgen te maken over het vinden van een fietsstalling. Omdat deze step zo klein is en ook inklapbaar is, zou je hem mee in het kantoor kunnen nemen. 

Vespa

Vespa is een leuk ander gevalletje, zij zijn namelijk begonnen als scooter fabrikant en zijn uiteindelijk auto’s gaan produceren. Dit werd geen succes, maar de scooters verkochtten als warme broodjes. Zij zijn dus de andere weg gaan bewandelen en hebben de scooters groot gemaakt in plaats van de auto’s. Door deze jarenlange ervaring worden Vespa scooters als de beste ter wereld gezien. Reparaties zijn zelden nodig, maar als je toch problemen hebt raden wij vespa onderdelen aan. Hier vind je de nieuwste onderdelen zodat jouw scooter op zijn best is.