Wanneer u gekeurd dient te worden, is het handig dat u op de hoogte bent van de zaken die u moet regelen om de keuring met goed gevolg af te leggen.In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten om goed voorbereid te zijn voor de rijbewijskeuring .

Begin op tijd

Als eerst is het belangrijk om te weten dat u op tijd moet beginnen met de voorbereidingen voor de medische keuring. Bij grote drukte kan de responstijd van het CBR namelijk langer zijn. Begin daarom 3 tot 4 maanden voor het aflopen van uw rijbewijs met het invullen van de gezondheidsverklaring. Wanneer u dit heeft gedaan kan u namelijk op tijd een afspraak inplannen bij een professionele arts voor rijbewijskeuringen.

Gezondheidsverklaring invullen

Als eerst vult de gezondheidsverklaring in. De gezondheidsverklaring kunt u vinden op de website van het CBR. In de gezondheidsverklaring beantwoordt u vragen over uw gezondheid. U logt in bij “Mijn CBR” met uw DigiD en beantwoord de vragen van de gezondheidsverklaring. Als laatste stap betaalt u €41,50 via iDeal. U kunt er ook voor kiezen om de verklaring op papier in te vullen, hiervoor gaat u naar een CBR-examencentrum, of in sommige gevallen, naar uw gemeente.

Afspraak maken

Heeft u de gezondheidsverklaring ingevuld en hierop een reactie ontvangen van het CBR? Dan kunt u nu een afspraak maken voor een keuring bij een rijbewijskeuringsarts. Op het internet kunt u zoeken naar een arts die voor u geschikt lijkt.

Goed voorbereid naar de afspraak

Het is belangrijk dat u goed voorbereid naar de medische keuring komt, neem daarom het volgende mee naar uw keuring:

  • Het huidige rijbewijs (indien in bezit)
  • Keurformulieren CBR en eventuele aanvullende formulieren met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis
  • Een potje verse urine
  • Een actueel overzicht van uw medicatie
  • Draagt u een bril of gebruikt u contact lenzen? Neem deze dan mee (inclusief sterkte van eventuele contactlenzen)

Na het lezen van deze blog bent u volledig op de hoogte van alles wat u moet weten voor het voorbereiden op een medische keuring voor een rijbewijs.

Free Man Inside Vehicle Stock Photo