Waarom leasen steeds populairder wordt

Sportwagen, Racewagen, Auto, Korvet, Corvette Z06, Z06

In de afgelopen jaren is het gebruik van een lease auto enorm gestegen. In 2021 waren er ruim 60.000 leaseauto’s, wat een stijging is van 5,2% ten opzichte van het jaar daarvoor. Leasen kent meerdere soorten waaronder private en financial lease, maar ook zakelijk leasen is een optie die steeds vaker wordt gekozen. Dat leasen toeneemt is dus duidelijk, maar waarom is leasen nu zo razend populair?

Spaarrekening

Personen die een auto leasen beschikken vaak wel over het geld hiervoor, maar willen dat liever niet uitgeven. Het ‘onschendbaar’ houden van hun spaarrekening klinkt als muziek in de oren en ze betalen hierom liever een maandelijks bedrag. Dit bedrag zien ze dan als vaste lasten, zodat hun spaarrekening ‘gespaard’ blijft. Op deze manier kunnen ze dit geld besteden aan andere doelen zoals het onderwijs van hun kinderen of het kopen van een huis.

Belasting voordelen

Het leasen van een auto kent ook enkele voordelen op het fiscaal gebied. Zo profiteer je van rente- en investeringsaftrek. Op deze manier houd je een lager bedrag over waar je belasting over moet betalen. Daarnaast mag je de BTW die je hierbij terugkrijgt ook fiscaal afschrijven. Op deze manier bespaar je veel geld.

Het nieuwste model

Een spaarrekening biedt niet altijd de mogelijkheid om de nieuwste auto te rijden. Desondanks wordt er wel graag in gereden. Leasen kan hierbij de oplossing zijn: je rijdt wel in een nieuw model, maar het kost geen rib uit je lijf. Op deze manier kan je snel met jouw gloednieuwe auto de weg op. Voor echte autoliefhebbers is leasen dus een goede optie om hun hobby voort te zetten.

Elektrisch leasen

Zodra jouw bedrijf een milieubewuste uitstraling wil, kan elektrisch leasen hier onderdeel van zijn. Het blijft hierbij dus niet alleen bij zonnepanelen en het scheiden van afval, maar je krijgt ook de mogelijkheid om milieubewuster te rijden. Het leasen van een elektrische auto zorgt ervoor dat het toegankelijker wordt. Het maandelijkse bedrag zal dan wel hoger zijn, maar zodra de switch wordt gemaakt en dieselauto’s steeds minder worden toegestaan, ben jij al overgestapt. Daarnaast zorgt elektrisch leasen ervoor dat jouw duurzame bijdrage een stapje dichterbij is.